Valkenvoortweg 31, 5145 PM Waalwijk 0416391394 0620710292 info@waleuk.nl

Speelboerderij incl. Horeca geopend vanaf 2e paasdag t/m 30 september 2024 maar wel gehele jaar op aanvraag open voor feestjes/uitjes!

Kampeerseizoen is vanaf 6 april 2024 (tevens Open Camping Dag) t/m 30 September 2024

BBQ smoker voorwaarden, tips en tricks

De BBQ-Smokers vinden hun oorsprong in Amerika en beginnen nu ook Europa te veroveren. Door de indirecte barbecuetechniek wordt er veel gezonder gebarbecued, voedsel zal minder snel aanbranden.

Gezonder barbequen met een smoker

SmokerfotoIndirect BBQ-en, roken, braden, koken en grillen is gezonder en veiliger en gezond omdat er geen vlees of vet kan verbranden. Het roken werd eeuwen terug gedaan om bijvoorbeeld vis en vlees te langer te kunnen bewaren, nu gaat het voornamelijk om de bijzondere lekkere rooksmaak die het voedsel ervan krijgt.

Het smoken is een echt feestje waar je geen genoeg van kunt krijgen, het is echt een belevenis. Het smoken geeft een authentieke rooksmaak aan het vlees. Het vlees of gerecht is beter van smaak en malser dan bij gewoon bbq-en. Binnen onze eigen smederij worden de op maat gemaakte Smokers in stijl met de hand vervaardigd en staan voor kwaliteit en vakmanschap.

Onze smokers lenen zich bij uitstek voor het gezond en culinair bereiden van vlees, vis, groenten en brood/pizza. Stel je eens voor een optimale BBQ-smaak en geen last van verbrande vetten en verbrand vlees en vuur onder het vlees.

Onze Smokers zijn geschikt voor zowel de particulier als zakelijk. Denk hierbij aan familiebijeenkomsten, vrijgezellen-en trouwfeesten, thema-buitenfeesten of evenementen. ook perfect geschikt voor het feestje bij de sport-of buurtverenigingen of een winterbarbeque waar alle gasten volop kunnen genieten.

Ook op campings, restaurants, attractieparken, slagers, en voor cateringbedrijven. Waleuk biedt u de mogelijkheid om volop te kunnen genieten van deze unieke manier van BBQ-en. We hebben daarvoor onze nostalgische tractor smoker die geschikt is voor diverse doeleinden en de droom van elke echte Barbecuër.

Ervaar het zelf.

Niet alleen verhuur maar ook voor verkoop bent u bij ons aan het juiste adres de smokers kunnen in overleg naar uw wensen worden gemaakt.

Zet de smoker op een open plaats met stevige, niet brandbare ondergrond en niet onder een afdak, let op de windrichting, liefst uit de wind, wel zo handig voor uw gasten dat ze uit de rook zitten.

Laat de smoker op zijn plaats staan en zorg dat er altijd iemand bij aanwezig is, zodra deze aan staat. Buiten bereik van brandbare materialen/vloeistoffen houden, kleine kinderen en huisdieren want de Smoker wordt bijna overal heet.

Wordt de Smoker niet meer gebruikt dient deze, als hij geheel is afgekoeld, beschermd worden tegen weer en wind dan wel onder een afdak plaatsen.
Draag geen licht ontvlambare kleding of ontbloot bovenlijf. Katoen is redelijk veilig. Draag eventueel een schort. Blusmateriaal dient u direct bij de smoker te plaatsen.

Steek de smoker tijdig aan, zodat deze minimaal 45 minuten kan voorbranden.
Gebruik alleen ons geleverde appel- en peren hout.
Het hout moet schoon en droog zijn en er mag geen hars aan zitten anders kan door een bittere vorming van roet uw eten qua smaak bederven.
Peer, licht zoet, houtig aroma. Een prettig subtiele rooksmaak. Lijkt op Appel; uitstekend voor Kip- en varkensvlees. Appel, erg mild met een subtiel fruitachtig aroma.

Licht zoet en kleurt de oppervlakte van het vlees rood/bruin; goed van gebruik bij rund, gevogelte, varkensvlees. Heerlijk en gezellig koken op een BBQ-Smoker is het mooiste wat er is, een gezellige sfeer en lekker buiten zijn. Fijne smaken door het hout of door toevoeging van ingrediënten/specerijen in het brandhout-gedeelte.

Hoe te beginnen met de smoker

Niet al te grote stukken hout gebruiken anders duurt het te lang voordat het hout uiteindelijk goed brand want het moet rijkelijk rondom branden, dit zie je als er heldere stijgende rook van het ontbrande hout verbrandt en via de rookpijp naar buiten komt.

In het begin kan er best wat rook ontwikkelen door de kieren van de smoker, maar zodra deze goed op temperatuur is, zal dit zo goed als verdwijnen. Doe daarom de klep van de stookruimte (gedeeltelijk) open. Zo voorkom je roet in de rook. Als er hout bij gedaan wordt is dit uiterst van belang.

De temperatuur constant houden met een hout gestookte smoker betekent wel dat je minstens om het half uur moet kijken of het nog goed gaat.

Temperaturen kunnen oplopen tussen de 95 en 300 graden maar probeer rond de 165 graden Celsius te blijven, dit is de ideale temperatuur om te barbecueën. Het vet dat naar beneden druipt, zal afvloeien naar een emmertje/blikje dat middels een afvoerpijpje buiten wordt opgevangen.

U kunt het rooster en/of uw vlees het beste invetten met olijfolie of pindaolie oftewel alleen verwarmbare oliën. Andere oliën kunnen bij hoge temperaturen kankerverwekkende stoffen produceren.

Als u het vlees of de vis met olie of een marinade insmeert dan beschermt u uw eten nog meer tegen het mogelijk verbranden, dus minder schadelijk voor uw gezondheid.

Gebruik voor het BBQ-en geen gedroogd vlees. Hierbij kunnen kankerverwekkende stoffen vrijkomen. Dus geen ham, gerookt spek, leverkaas en wienerschitzel op de BBQ-smoker!

Gebruik geen vork om het vlees te keren, want bij het prikken verliest het vlees haar sappen en wordt het vlees droog. Keer het vlees of de vis pas om als het niet meer aan het rooster plakt.

Onze Smoker is ook te gebruiken om te grillen of als oven. Grill temperatuur tussen de 175 -290 graden Celcius.
Bij gebruik als oven dient u zo min mogelijk rookvorming te creëren en te zorgen voor een maximale warmte, zoals u gewend bent bij uw oven thuis (lettende op de productinformatie). Maak daarmee overheerlijke gerechten met aardappelen en groente, (breek)brood, pizza etc.

Gebruiksaanwijzing van de smoker van Waleuk

  Steek het hout aan met bijv. eierendoosjes of goedgekeurde aanmaakblokjes. GEBRUIK NOOIT BENZINE, ALCOHOL OF PETROLEUM!

  Rookafvoer verticaal open

  Klep houttoevoer open

  Eerst met klein hout beginnen daarna dikker

  Bij voldoende vuur, de klep van de houttoevoer op een kier laten

  Temperatuurmeter laten oplopen tot 160-190 graden

  Vervolgens de klep van de houttoevoer sluiten en met de luchtschuif de temperatuur terugvoeren naar ongeveer 140 graden

  Hout bijvullen via toevoerklep 1x per half uur á 1 uur

  Hoe lager de temperatuur des te lekkerder het vlees (minimaal 120 graden).

  Ongeveer 1 uur per kilovlees bereidingstijd. Worstjes, kip, speklappen enz. tijd half uur.

  Worstjes, kip, speklappen enz. tijd half uur.

  Let op met rauw vlees/kip dat het goed gaar is, echter met biefstuk e.d. is dit naar eigen wens.

VEEL PLEZIER & EET SMAKELIJK!<

De daghuurprijs van onze BBQ-Smoker is incl. btw, 4 zakken brandhout voor 4 uur (let op afhankelijk van uw stooktechniek), informatie – tips & tricks, gebruik BBQ-gereedschap en schoonmaak.

U dient vooraf de daghuurprijs incl. btw, borgsom € 50,- en indien van toepassing de bestelling vleespakketten en extra zakken houten te betalen. Dit geldt ook voor de vervoerskosten.

Indien er verder geen schade is aan de Smoker dan ontvangt u uiteraard de borgsom van ons contant direct bij ophalen terug.

Voor het vervoer wordt € 0.40 excl. btw per km berekend op basis van 4 ritten t.w. naar de locatie toe en chauffeur terug en wederom ophalen van de Smoker op de locatie en chauffeur weer terug naar Waleuk Waalwijk.

Betaling van totaalbedrag incl. borgsom en vervoerskosten is de definitieve bevestiging en dient te geschieden binnen 5 dagen na offertedatum.
Wilt u de Smoker nog langer huren dan dient u eerst telefonisch te informeren naar de beschikbaarheid, wij bieden u dan een korting van € 35,- excl. btw op de daghuurprijs

Bediening, als u dat wenst kunnen wij een kok bij leveren voor v.a. € 25,= excl. btw per uur. Graag dit vooraf kenbaar maken of u daarvan gebruik wilt maken en hoeveel uur u wenst.

U heeft kennis genomen van de informatie, tips en tricks, voorwaarden, dit alles en ook de adviezen op locatie volgt u op als u bij ons een Smoker huurt. U bent daarbij zelf verantwoordelijk voor het verdere gebruik en de veiligheid rondom de Smoker (niet onbeheerd achterlaten ivm hitte) en alle belangrijke aandachtspunten.

De directie/Waleuk is niet aansprakelijk voor schade, letsel, vermissing of diefstal!
Wij wensen u heel veel BBQ-Smoker plezier en geniet van de sfeer en uw gezelschap!

 


svr kamperen bij de boer

Vernieuwd logo onderaan website

100procent Kidsproof KidsproofVakantie


Kom, Zie, Beleef & Geniet Heerlijk BINNEN & BUITEN  van WALEUK Waalwijk!

Je bent van Harte Welkom bij Waleuk,
Groeten Esther van Gardingen & Pieter Verschure

 Waleuk
 Valkenvoortweg 31
 5145 PM Waalwijk
 06 - 20 71 02 92
 B.G.G 0416 - 39 1394

Onze andere websites:
Gemakbak.nl
Portaalbak.nl