Valkenvoortweg 31, 5145 PM Waalwijk 0416391394 0620710292 info@waleuk.nl

Speelboerderij incl. Horeca geopend vanaf 2e paasdag t/m 30 september 2024 maar wel gehele jaar op aanvraag open voor feestjes/uitjes!

Kampeerseizoen is vanaf 6 april 2024 (tevens Open Camping Dag) t/m 30 September 2024

Wie zijn wij

Even voorstellen:

In juli 2018 zijn Pieter Verschure en Esther van Gardingen met hun 2 kids neergestreken in het prachtige buitengebied van Waalwijk. Ze zaten volop met ideeën, die inmiddels grotendeels in korte tijd door henzelf en hulp van vrienden zijn verwezenlijkt.

Pieter en Esther van Waleuk

Esther een stadse meid maar haar hart ligt in het buitenleven, de natuur, de boerderij met de beestenboel. Kamperen is haar met de paplepel in gegoten; opa had een camping en haar ouders de kampingwinkel & zelf altijd gekampeerd met het gezin.

Esther wilde schooljuf worden, maar de rode draad door haar leventje liep anders. Ze is heel creatief, sociaal, zorgzaam en gastvrij, houdt van alles rondom eten & vindt ‘t leuk om ’t dan voor te schotelen en ervoor te zorgen, dat men ’t naar hun zin heeft.

Pieter is van boeren komaf, hard werken, ziet hij als hobby en is dan ook meestal heerlijk buiten bezig, heeft altijd in de agrarische sector gezeten en heeft een grote handelsgeest, een echte ondernemer in hard en nieren.

Hij denkt altijd in oplossingen/mogelijkheden en wat hij dan voor zich ziet, maken zijn handen, ook hij is een sociaal dier en vindt ’t heerlijk om mensen om zich heen te hebben.

 

Al deze ingrediënten zijn in Waleuk gestopt en is een prachtige locatie/bedrijf geworden; hier en daar moeten nog een paar puntjes nog op de i gezet worden, maar ze hebben wel in een korte tijd Waleuk op de kaart weten te zetten om mensen mee te laten genieten van hun locatie.

Waleuk is een kringloopboerderij met waterbuffels en Pieter & Esther verbouwen zelf hun mais en hebben grasland voor het hooi, dus zijn zelfvoorzienend daarin, daarnaast krijgen de buffels melkwei en groenten, dit komt het vlees en de smaak zeer zeker ten goede.

Dat wat de buffels eten, komt er aan de achterkant ook weer uit, zullen we maar zeggen en de mest komt uiteindelijk weer op het land terecht en zorgt voor een goede ondergrond om weer mais of andere gewassen op te verbouwen.

bovenaanzicht zuidkant WALEUK

voorgevel speelboerderij Waleuk

Pieter en Esther serveren hun eigen buffel-en varkensvlees op het ruim opgezette boerderijterras, waarbij je gastvrij & vriendelijk wordt ontvangen, daarnaast zijn er ook een aantal lekkere ambachtelijke streekproducten & wat leuke toepasselijke cadeau artikelen. Er is een menukaart maar ook op reservering voor bijvoorbeeld een familie-uitje/feestje behoort een Buffet of BBQ(-smoker) moment ook tot de mogelijkheden.

Genieten op het terras of in de recreatieruimte

Daarnaast beschikt waleuk over een speelboerderij met een ruim opgezet terras waar je bijvoorbeeld overheerlijke pannenkoeken of boeren friet kan nuttigen.

Terrasfoto

recreatie ruimte Waleuk

Spelen in de overdekte ruimte

Bij minder weer of bij te warm weer kun je bij waleuk ook heerlijk binnenspelen in de speelschuur, lekker taartjes bakken met zand en lekker knoeien met water in de grootse zandbak, waterpomp en -bakken om mini goudklompjes te zoeken/zeven dus voldoende vermaak.

grootse zandbak met waterbakken WALEUK goud zoeken

speelboerderij speelschuur zand en water goudklompjes zoeken

knutselhok in speelschuur waleuk Kopie

Ook voor de knutselaars is er volop vertier in de knutsel en timmermruimte, maak de mooiste creaties die in je opkomen.

Een 18 holes midgetgolfbaan of klompjegolf en een natuurspeeltuin in ‘t weiland tussen de fruitbomen met klim-, klauter, glijtoestellen, air-trampoline & ook nog ‘n grote zandbak met bootje erin voor volop fantasie.

midgetgolf weiland de fruitbomen Waleuk

Klompjes

Fien en Teun bij waleuk

Fien en Teun bij waleukWist je, dat we een Fien en Teun SVR-minicamping zijn ……. En dit thema hebben doorgevoerd op onze speelboerderij: de kids kunnen naast het zoeken naar mini goudklompjes in onze grootse zandbak en spelen, klimmen en klauteren op onze speeltoestellen zowel binnen als buiten ook nog een speurtocht doen en jullie kunnen een QR-code scannen van een aantal borden, dat een leuk verhaal vormt met de avonturen van dit leuke boertje en boerinnetje en hun vriendjes op de Boerderij.

Kom speuren in het maisdoolhof

Maisdoolhof met leuke speurtocht & educatieborden is een echte aanrader om eens met de auto, fiets of benenwagen langs te gaan.
Je bent van harte welkom tijdens het seizoen en op aanvraag daarbuiten.

Maisveld met tekst

Kinderen in maisveld

Jongen maisdoolhof5

 


svr kamperen bij de boer

Vernieuwd logo onderaan website

100procent Kidsproof KidsproofVakantie


Kom, Zie, Beleef & Geniet Heerlijk BINNEN & BUITEN  van WALEUK Waalwijk!

Je bent van Harte Welkom bij Waleuk,
Groeten Esther van Gardingen & Pieter Verschure

 Waleuk
 Valkenvoortweg 31
 5145 PM Waalwijk
 06 - 20 71 02 92
 B.G.G 0416 - 39 1394

Onze andere websites:
Gemakbak.nl
Portaalbak.nl