MAISDOOLHOF lekker speuren en dolen VANAF 15 JULI 2023 weer OPEN

Maisdoolhof met spannende speurtocht voor jong en oud met een educatief tintje. De paar hectare land met (als het weer heel goed meewerkt) meters hoge maisstengels is ook het decor voor groepsuitjes, familiefeestjes of zelfs een trouwerij oftewel ‘n prachtlocatie voor mooie kiekjes en lekker dolen in ons doolhof.

Deelname-regels Maisdoolhof Waleuk Waalwijk

Reserveren is niet noodzakelijk maar als je met een grote groep komt (meer dan 10 personen) kun je via het contactformulier reserveren. 

Medio mei wordt het land ongeacht het weer kruislings ingezaaid, zodat je ’n dichtere stand van het gewas krijgt.
Als de maisplantjes zo begin juni 10 cm hoog zijn, wordt het Doolhof verder aangelegd door er de paden in te maaien. 
Doordat de planten enorm hoog kunnen groeien, zie je de andere paden en de finish niet meer. Voeg daar de educatieve informatieborden en andere spelelementen aan toe en het echte speurwerk kan beginnen.

Als de mais is uitgegroeid tot grote planten, zijn deze klaar om gehakseld te worden, daarna gaat alles in de maiskuil, deze gehakselde mais wordt weer gevoerd aan de buffels die ook worden gehouden op onze buffelfarm.

Als de buffels zijn uitgegroeid tot grote buffels zijn ze klaar om te worden geslacht en wordt het vlees gebruikt om te verkopen, ook worden er smokeravonden gehouden met dit buffelvlees.

 

TOEGANKELIJK als DE MAISSTENGELS HOOG GENOEG zijn en dat is zover vanaf 15 juli 2023 MAISDOOLHOF OPEN !!

Let op: bij te warm/ erg heet weer dan s.v.p. niet midden op de dag komen, het is dan veels te heet in het maisveld, de warmte/hitte blijft (langer) hangen. Zorg, dat je je goed beschermt tegen de (felle) zon, want je loopt ook continue buiten, goed stevig schoeisel is een pré en met regen (of als het heeft geregend) rubberen laarsjes is een must ! Eigen consumpties zijn op ons gehele terrein niet toegestaan, mits allergie/intolerantie of voor baby's. Er mag in het maisveld ook geen afval e.d. achterblijven, want het wordt later in het seizoen voer voor onze waterbuffels en anders krijgen ze last van hun maag of nog erger dan gaan ze naar de dierenhemel (om 't maar even voorzichtig uit te drukken) !

 

 

 

 

Voor meer informatie kunt u bellen met 06 - 20 71 02 92 tussen 09:00 - 17:00.

Kom, Beleef, Geniet Heerlijk BINNEN & BUITEN van WALEUK Waalwijk!

Je bent van Harte Welkom bij Waleuk,
Groeten Esther van Gardingen & Pieter Verschure