Wie zijn wij

Wij zijn Esther en Pieter en in juli 2018 gestart met het realiseren van Waleuk.

Pieter en Esther van WaleukWALEUK Recreatie- & Kampeerboerderij WAALWIJK even voorstellen: In juli 2018 zijn PIETER VERSCHURE en ESTHER VAN GARDINGEN met hun 2 kids neergestreken in het prachtige buitengebied van Waalwijk. Ze zaten volop met ideeën, die inmiddels grotendeels in korte tijd door henzelf en hulp van vrienden zijn verwezenlijkt.

ESTHER een stadse meid maar haar hart ligt in het buitenleven, de natuur, de boerderij met de beestenboel. Kamperen is haar met de paplepel in gegoten; opa had een camping en haar ouders de Kampwinkel & zelf altijd gekampeerd met het gezin. Esther wilde schooljuf worden, maar de rode draad door haar leventje liep anders. Ze is heel creatief, sociaal, zorgzaam en gastvrij, houdt van alles rondom eten & vindt ‘t leuk om ’t dan voor te schotelen en ervoor te zorgen, dat men ’t naar hun zin heeft.

PIETER is van boeren komaf, hard werken, ziet hij als hobby en is dan ook meestal heerlijk buiten bezig, heeft altijd in de agrarische sector gezeten en heeft een grote handelsgeest, een echte ondernemer in hard en nieren. Hij denkt altijd in oplossingen/mogelijkheden en wat hij dan voor zich ziet, maken zijn handen, ook hij is een sociaal dier en vindt ’t heerlijk om mensen om zich heen te hebben. Al deze ingrediënten zijn in WALEUK gestopt en is een prachtige locatie/bedrijf geworden; hier en daar moeten nog een paar puntjes nog op de i gezet worden, maar ze hebben wel in een korte tijd Waleuk op de kaart weten te zetten om mensen mee te laten genieten van hun locatie.

WALEUK is een kringloopboerderij met WATERBUFFELS en Pieter & Esther verbouwen zelf hun mais en hebben natuur-grasland voor het hooi, dus zijn zelfvoorzienend daarin (daarnaast krijgen de Buffels melkwei en groenten, dit komt het vlees/de smaak zeer zeker ten goede.) Dat wat de buffels eten, komt er aan de achterkant ook weer uit, zullen we maar zeggen en de mest komt uiteindelijk weer op het land terecht en zorgt voor een goede ondergrond om weer mais of andere gewassen op te verbouwen.

Pieter en Esther verkopen hun eigen Buffel- en Varkensvlees in een gezellig kneuterig ingerichte BOERDERIJWINKEL, waarbij je gastvrij & vriendelijk wordt ontvangen, daarnaast zijn er ook diverse lekkere ambachtelijke streekproducten & leuke toepasselijke cadeauartikelen. Aan straat staat een BOERDERIJ-AUTOMAAT waar men uit een selectie van het vlees kan kiezen of een overheerlijk kuipje ijs kan bemachtigen of wat lekkers of fris voor een tussenstop.

Daarnaast beschikt WALEUK over een BOERDERIJ-TERRAS waar je bijvoorbeeld overheerlijke Pannenkoeken of boeren Friet kan nuttigen, RECREATIERUIMTE, MIDGETGOLFBAAN, NATUURSPEELTUIN, SVR-MINICAMPING en MAISDOOLHOF. Kortom een aanrader om eens met de auto, benenwagen of fiets langs te gaan, zie hiervoor diverse Route(fiets)kaarten.

Je bent van harte welkom tijdens het seizoen en op aanvraag daarbuiten. Kom, Zie, Beleef & Geniet BUITEN Heerlijk van WALEUK Waalwijk ! WALEUK Recreatie- & Kampeerboerderij VALKENVOORTWEG 31 WAALWIJK www.waleuk.nl Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. telefoonnummer 06-20710292 bij g.g. 0416-391394